Breaking News

image
Sursa foto: jurnal.md

Încă 12 angajați IGSU vor deveni paramedici SMURD; De la lansarea serviciului au fost efectuate peste 13 mii de intervenții

Doisprezece ofițeri ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din sudul țării vor deveni paramedici SMURD. Aceștia trec un curs de formare teoretică și practică pentru a acorda primul ajutor calificat sinistraților și persoanelor aflate în dificultate în situații excepționale.

Cursul de instruire se desfășoară în Direcția Situații Excepționale Cahul în perioada 18 iulie -5 august 2022 și urmează să ofere calificare în acordarea de prim ajutor, salvatorilor care participă în misiuni.

Pe parcursul a trei săptămâni ofițerii sunt pregătiți pentru a efectua manevre de resuscitare, imobilizarea fracturilor, aplicarea pansamentelor, manevre de hemostază, prim ajutor în caz de obstrucții severe, dar și manevre de descarcerare. La final salvatorii vor susține un examen în fața unei comisii în care vor fi prezenți și specialiști din cadrul Ministerului Sănătății. Ulterior aceștia vor prim certificate de calificare și vor putea merge în misiuni în calitate de paramedici.

Potrivit IGSU la momentul actua; au formare în prim ajutor calificat 135 de salvatori care activează în calitate de paramedici SMURD, iar de la lansarea Proiectului SMURD au fost efectuate 13 mii 350 misiuni naționale terestre, dar și 49 intervenții transfrontaliere pentru ajutorarea oamenilor.

Noutăţile partenerilor

comentarii: