image
Sursa foto: Jurnal.md

VIDEO // Slujbe nocturne pe ascuns la biserica de pe teritoriul grădiniței nr. 150 din capitală

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la biserica de pe teritoriul grădiniței nr. 150 din Chișinău, câțiva preoți au oficiat sjlube la care au participat mai mulți enoriași și copii minori, susține Vladimir Dănilă, care ne-a trimis mai multe imagini video.

După sistarea stării de urgență, au fost permise oficierea slujbelor religioase doar în ograda bisericilor, cu păstrarea distanței sociale și purtarea măștilor. În imaginile video trimise pe adresa redacției se vede că la biserica de pe teritoriul grădiniței nr. 150 din capitală în noaptea de sâmbătă spre duminică, 6-7 iunie, câțiva preoți au oficiat slujbe cu participarea enoriașilor și copiilor minori în interiorul lăcașului.

De la orele 17.00 sâmbătă cum au intrat în biserică au ieșit la orele 4.00 duminică dimineața în biserică. Au intrat și copii, dar dimineața aceștia nu au ieșit, ori au sărit gardul pe cealaltă parte, ori au rămas să doarmă în biserică”, susține Vladimir.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la biserica de pe teritoriul grădiniței nr. 150 din Chișinău, câțiva preoți au oficiat sjlube la care au participat mai mulți enoriași și copii minori. Posted by Jurnal.md on Wednesday, 10 June 2020

Construcția de pe teritoriul grădiniței a stârnit acum câțiva ani un mare scandal, mai mulți părinți, activiști civici fiind nemulțumiți de faptul că în loc de teren de joacă pentru copii, primăria a permis construcția unei biserici, care în acte figurează ca bibliotecă. În decembrie 2019, în urma unui nou scandal, pretorul sectorului Buiucani, socialistul Vlad Melnic, a declarat pentru jurnal.md că pe teritoriul grădiniței nr. 150 nu va fi nicio biserică și că acea construcție va fi stopată, fapt ce nu s-a întâmplat.

„Nu se mai demolează nimic, ei se străduie să astupe totul, până n-o să se schimbe partidul, n-o să se demoleze nimic. Aici socialiștii le țin apărarea de când directoare era doamna Gâscă, care le ducea torbușoara”, menționează Vladimir Dănilă.

Scadalul bisericii de pe teritorului grădiniței nr. 150 din capitală a ajuns la guvern și chiar în parlament însă fără rezultate. În municipiul Chișinău există zece biserici care activează pe teritoriul instituțiilor de învățământ.

Noutăţile partenerilor

comentarii: