image
Sursa foto: Profimedia

Putin se laudă cu „cel mai modern armament” și promite să-l ofere țărilor care vor să fie aliate Rusiei

Vladimir Putin a declarat, luni, că Rusia „apreciază” legăturile pe care le are cu țări din America de Sud, Asia și Africa și că este pregătită să ofere armament modern aliaților săi, într-o încercare de a-și scoate țara din izolarea profundă în care se află după ce a invadat Ucraina, scrie Reuters. Dictatorul rus a făcut afirmațiile în cadrul unui eveniment pe care rușii îl organizează pentru a se lăuda cu capacitățile lor militare.

Putin s-a folosit de discursul lui la un eveniment de prezentare de armament, organizat aproape de Moscova, pentru a se lăuda cu „cele mai noi și mai avansate capacități militare ale Rusiei”. Dictatorul rus și-a declarat deschiderea pentru trimiterea de astfel de arme către țări interesate să fie aliatele Rusiei, transmite Digi24.

„Suntem pregătiți să oferim aliaților noștri cele mai moderne tipuri de arme, de la armament mic la vehicule blindate și artilerie, la avioane de luptă și drone”, a spus dictatorul rus la ceremonia de deschidere a formului „Armata-2022” din apropiere de Moscova.

„Aproape toate au fost folosite măcar o dată în operațiuni reale de război”, a adăugat el. În mod ironic, dictatorul de la Moscova a făcut aceste afirmații în condițiile în care armata rusă a eșuat lamentabil în încercarea de a cuceri rapid Ucraina, iar după șase luni de război, soldații lui Putin abia au reușit să-și atingă parțial unul dintre obiectivele militare.

Analiști militari occidentali spun că prestația ridicolă a armatei ruse și armamentului rusesc ar putea să facă exporturile sale mult mai puțin atractive pentru potențial clienți, precum India, care, în trecut, a depins mult de tehnologia militară rusească.

comentarii: