image
Sursa foto: Getty Images

E confirmat! Floyd Mayweather revine în ringul de box, la 45 de ani: "O să ne distrăm!". Cine va fi adversarul lui

Până la meciul-revanșă cu Conor McGregor, Floyd Mayweather (45 de ani) va reveni în ring pentru o partidă demonstrativă mai repede decât se credea, chiar pe 25 septembrie.

Ajuns la 45 de ani, americanul îl va avea în față pe Mikuru Asakura, un japonez care luptă în MMA, însă meciul va fi pe regulament de box.

Confruntarea va avea loc pe celebra arenă din Saitama, cu o capacitate de 36.500 de locuri, care a găzduit mai multe finale K1.

Pe aceeași arenă, în 2018, americanul l-a spulberat în 136 de secunde pe Tenshin Nasukawa, considerat, la acea vreme, puştiul-minune al japonezilor şi cel mai talentat luptător japonez din istorie.

"Sunt sigur că el va veni să dea tot ce are mai bun, ca oricare dintre ceilalți adversari. Dar eu am văzut toate stilurile, așa că treaba mea este să mă duc și să fiu eu însumi, să mă distrez și să fac ceea ce fac cel mai bine.

În septembrie o să ne distrăm și o să-i încântăm pe oameni. Pentru el, eu sunt Floyd Mayweather. Pentru mine, el e doar un alt adversar", a spus Mayweather.

Americanul a urcat ultima dată în ring în mai 2022, când și-a umilit fostul partener de antrenament, pe Don Moore.

Zvonurile din ultimii ani, potrivit cărora un nou meci dintre Floyd Mayweather (45 de ani) şi Conor McGregor (34 de ani) va avea loc, capătă contur.

După ce luna trecută s-a vorbit despre "revanşa de un miliard de dolari", acum aceasta e foarte aproape de a deveni realitate.

Presa britanică citează o sursă apropiată negocierilor, sub protecţia anonimatului, care confirmă înţelegerea şi susţine că mai sunt foarte puţine detalii de pus la punct.

În plus, meciul nu va fi unul demonstrativ, ci oficial, la fel ca prima confruntare dintre cei doi, din 2017. La acea vreme, Mayweather l-a învins pe McGregor prin knock out, în runda a zecea, fără ca irlandezul să aibă vreo şansă.

S-au stabilit mai multe detalii. Meciul va avea zece runde şi se va disputa la categoria 70.3 kg. Aceasta ar putea fi o problemă pentru McGregor, care are acum peste 86 de kilograme şi chiar se gândea să urce în greutate la revenirea în MMA, după un an de la accidentarea în urma căreia s-a ales cu piciorul rupt.

De această dată, meciul va fi chiar ultimul pe care Floyd Mayweather îl va disputa. Americanul este decis să nu mai urce vreodată în ring, cu toate că a mai spus acest lucru, după ce s-a retras mai întâi în 2015 şi apoi a revenit în 2017 chiar pentru acea luptă cu McGregor.

Mayeather i-a promis lui McGregor şi o bursă impresionantă, după mai multe negocieri, iar acesta a acceptat. Suma se ridică la 155 de milioane de euro.

La prima confruntare, irlandezul a încasat 85 de milioane, potrivit Forbes, fără bonusuri, însă cu totul, a luat peste 110 milioane. Niciodată în cariera sa nu mai văzuse o asemenea sumă, din moment ce bursa lui cea mai mare din UFC era undeva la patru milioane de euro.

De cealaltă parte, Mayweather a încasat 100 de milioane de euro, tot fără bonusuri şi alţi bani din drepturile de imagine, iar cu totul, a primit 260 de milioane. Lupta de la acea vreme a fost pe locul secund în istorie, cu 4 milioane de cumpărători pay-per-view şi a generat peste 600 de milioane de dolari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: