image
Sursa foto: Profimedia

Aleksei Navalnâi a fost otrăvit: Spitalul din Berlin confirmă că a descoperit o substanță în organismul său

Spitalul din Berlin care îl tratează pe opozantul rus Aleksei Navalnâi a confirmat că acesta a fost otrăvit cu o substanță care aparține „grupului de inhibitori de colinesterază”, relatează BBC, citat de digi24.ro.

Spitalul Charite a emis un comunicat în care se arată că „probele clinice arată o intoxicare cu o substanță care aparține grupului inhibitorilor de colinesterază”. Medicii spun că starea sa este gravă dar viața nu îi este amenințată.

„Efectul otrăvii, inhibarea colinesterazei în organism a fost dovedită de mai multe ori și în mai multe laboratoare independente. Dl. Navalnâi este tratat cu atropină”, se arată în comunicatul medicilor germani.

Anterior, și guvernul german a spus că Navalnîi a fost „foarte probabil” otrăvit.

Aleksei Navalnîi a fost transferat în Germania dintr-un spital din Tomsk, Rusia, după ce s-a îmbolnăvit în timpul unui zbor cu avionul, după ce băuse un ceai. Spitalul din Rusia care l-a tratat inițial pe Navalnâi a comunicat că nu au existat urme de otravă în corpul său, însă apropiații săi au insistat că medicii ruși mint și au cerut insistent transferul său în Germania, care a avut loc sâmbătă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: