image
Sursa foto: facebook.com/adriandulgher

Adriano Dulgher insistă că cele 1,5 milioane de euro îi aparțin; „Dacă banii nu erau ai mei, venea altcineva și-i declara”

Adriano Dulgher, tânărul originar din satul Ciocâlteni, raionul Orhei, care se autodeclara proprietarul celor peste 1,5 milioane de euro depistați într-un TIR la vama Leușeni, și care a fost scos de sub urmărire penală după ce PCCOCS a stabilit că Dulgher nu are nicio legătură cu provenieneța banilor, continuă să susțină că banii totuși sunt ai lui.

„Părerea la un departament corupt care-i condus de Igor Dodon nu reprezintă democrația țării și adevărul care o să fie dat de Curte. Eu refuz să dau mită ca să-mi iau banii mei înapoi. Dodon încearcă mișcările acestea ca să mai fure și de la noi, de la diaspora care se întoarce și investește în țară. Dacă banii nu erau ai mei, venea altcineva și-i declara ori îi fura. Dar ei șed în aer acum, până se schimbă pătura asta coruptă. Eu nu o să dau mită pentru banii mei! Plecăm la curte”, a declarat Adrian Dulgher, contactat de Jurnal pentru o reacție.

Asta după ce responsabilii de la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au precizat pentru Jurnal.md că Adriano Dulgher nu mai este cercetat în calitate de bănuit din motiv că „persoana care pretindea că este proprietarul acelor bani nu are nicio legătură cu ei”.

„În cadrul urmăririi penale au fost identificate toate acțiunile șoferului care transporta mijloacele bănești. Pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate în acestă transportare de mijloace bănești, urmărirea penală continuă, inclusiv măsurile speciale de investigații. În rezultatul verificării tuturor celor declarate, dar și coroborându-le cu probele acumulate în cadrul urmăririi penale, s-a ajuns la concluzia că în acțiunile acestuia lipsesc elementele constitutive ale acțiunii, motiv pentru care s-a recurs la scoterea acestuia de sub urmărirea penală”, a precizat procurorul-șef al PCCOCS, Ion Caracuian, pentru Jurnal.md.

Amintim că pe data de 18 aprilie vameșii de la Leușeni au descoperit mai multe pachete în care erau ascunși 1.570.660 de euro. Banii au fost depistați la intrarea în țară, într-un camion de model Mercedes Actros, înmatriculat în Republica Moldova, care se deplasa fără încărcătură.

La aproape o lună de la depistarea capturii, banii au fost revendicați de un tânăr moldovean stabilit la Londra, Adriano Dulgher. Acesta a declarat că a obținut banii dintr-o afacere din Africa și i-a trimis spre Moldova, ca să-i investească în agricultură.

Noutăţile partenerilor

comentarii: