image
Sursa foto: GettyImages

Zece elefanţi au fost împuşcaţi de autorităţile pentru protejarea fermierilor şi a culturilor agricole din Namibia

Autorităţile responsabile de fauna sălbatică din Namibia au sacrificat în ultima lună zece elefanţi care şi-au mutat habitatul în zonele agricole şi au distrus culturile în timpul sezonului de recoltare. Carcasele elefanţilor au fost oferite cu titlu compensatoriu membrilor comunităţii ale căror recolte au fost distruse.

Animalele au fost împuşcate după ce au pus în pericol vieţile oamenilor din nordul ţării şi au fost considerate periculoase, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Mediului, Pădurilor şi Turismului, Romeo Muyunda, scrie Agerpres.

Potrivit lui Muyunda, decizia a fost necesară pentru protejarea fermierilor şi a culturilor agricole.

Carcasele elefanţilor au fost oferite cu titlu compensatoriu membrilor comunităţii ale căror recolte au fost distruse.

„În mod normal, în acest sezon oamenii sunt terorizaţi de elefanţi. Nu am avut de ales decât să fim proactivi", a explicat Muyunda adăugând că elefanţii consideraţi problematici pot fi sacrificaţi doar dacă nu se găseşte altă soluţie.

La fel ca şi alte naţiuni africane, Namibia se luptă să menţină un echilibru între protejarea speciilor, precum elefanţii, şi gestionarea pericolului pe care animalele îl reprezintă când ajung în zone locuite de oameni.

Ţara a beneficiat de sprijin internaţional pentru eforturile de conservare în urma cărora populaţia de elefanţi a crescut de la puţin peste 7.500 de exemplare în 1995 la 24.000 anul trecut, potrivit cifrelor guvernamentale.

Noutăţile partenerilor

comentarii: