image
Sursa foto: forbes.com

Regele Charles va purta bijuterii în valoare de 3 miliarde de dolari la încoronare; Când va avea loc marele eveniment

Charles a devenit rege în momentul morții mamei sale, regina Elisabeta a II-a, însă evenimentul de încoronare va avea loc abia anul viitor. Deși casa regală nu a anunțat încă detalii cu privire la eveniment și este de așteptat ca acesta să fie unul mai restrâns față de încoronările anterioare, se știe deja că monarhul va purta podoabe și obiecte în valoare de peste 3 miliarde de dolari.

Încoronarea regelui Charles al III-lea urmează să aibă loc anul viitor și va fi un eveniment care va fi urmărit cu sufletul la gură de milioane de oameni. La ceremonie vor participa în jur de 200 de invitați, însă Palatul Buckingham nu a anunțat încă data oficială la care va avea loc ceremonia.

Presa din regat susține însă că încoronarea ar putea avea loc pe data de 2 iunie 2023. Este vehiculată această dată pentru că în aceeași zi, în anul 1953, a fost încoronată regina Elisabeta a II-a, iar păstrarea datei ar fi un omagiu adus fostului monarh, care și-a dedicat 70 de ani serviciului public. În cadrul ceremoniei, Arhiepiscopul de Canterbury va așeza pe capul lui Charles coroana emblematică a Sfântului Edward, scrie impact.ro.

Printre obiectele pe care le va purta Charles în ziua încoronării se numără câteva extrem de valoroase:

- Coroana imperială de stat, evaluată la 2,775 miliarde de dolari. Aceasta a fost comandată pentru încoronarea regelui George al VI-lea.

- Sceptrul suveran cu cruce, în valoare de 777 milioane de dolari.

- Sceptrul suveran cu porumbel, bijuterie cu 285 de pietre prețioase, care valorează 270 de milioane de dolari.

- Orbul suveranului, evaluat la aproape 200 de milioane de dolari.

- Inel, fiolă de aur și pinteni, toate trei fiind evaluate la peste un milion de dolari.

Noutăţile partenerilor

comentarii: