image
Sursa foto: Getty Images

"Soarta lui Putin este pecetluită!" Cum crede Garry Kasparov că ar urma să fie "eliminat" liderul de la Kremlin

Marele campion de șah Garry Kasparov (59 de ani) este un opozant declarat al actualului președinte al Rusiei, Vladimir Putin.

Legendarul șahist crede că Vladimir Putin va fi trădat din interior, chiar de apropiații săi, atunci când situația va deveni cu adevărat critică pentru cetățenii ruși și statul rus.

Garry Kasparov a stat de vorbă jurnalistul Dmitry Ilych Gordon într-un podcast pe Youtube, iar dialogul a adunat peste două milioane de vizualizări în primele 24 de ore.

Celebrul jucător de șah este de părere că Vladimir Putin nu mai are cale de ieșire în momentul actul, după războiul inițiat Ucrainei, și că va fi eliminat ”eliminat” de cine se aștepta mai puțin.

”Nu va muri în propriul său pat, ei bine, doar dacă este otrăvit în propriul său pat. Soarta lui este pecetluită, cred că cel mai sigur va acționa anturajul său atunci când situația va deveni critică. Probabilitatea acestui lucru pare cea mai mare dintre celelalte opțiuni.

Pentru Putin, nu există viață dincolo de această putere infinită. Această putere se bazează pe aura sa de invincibilitate și impunitate, iar războiul din Ucraina va pune capăt acestei aure”, a declarat Garry Kasparov în discuția cu Dmitry Gordon, conform ziare.com.

În plus, acesta este de părere că Vladimir Putin va fi ”catapultat” de istorie pe lista dictatorilor eliminați dramatic, în urma deciziilor luate fără temei, împotriva umanității.

”Istoria nu va inventa nimic nou. Acesta este de fapt prăbușirea statalității Rusiei și căutarea unui țap ispășitor, care se dovedește a fi un dictator. Nu știu cum se va face acest lucru. Dar este absolut evident că Ucraina îl va îngropa pe Putin mai întâi politic, apoi fizic”, a adăugat Garry Kasparov.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: