image
Sursa foto: Privesc.eu

Maia Sandu, alături de Andrei Năstase la Vadul lui Vodă: Regimul ne fură și apa; Ne trebuie un primar care să ne reprezinte

Capitala are nevoie de un primar care să reprezinte interesele oamenilor și care să implice în păstrarea râului Nistru, care se află în pragul unei catastofe ecologice.

Sunt declarațiile președintei PAS, Maia Sandu, făcute astăzi la conferința de presă susținută împreună cu Andrei Năstase la Vadul lui Vodă.

Conferința de presă la care au fost mai mulți membri ai partidelor Platforma DA, PAS și PLDM a fost dedicată marcării Zilei Nistrului, una dintre arterele principale de apă și de suflet ale Republicii Moldova.

„E trist să sărbătorim ziua Nistrului în împrejurări atât de îngrijorătoare create de negocierile autorităților de la Kiev și cele de la Chișinău. Avem o guvernare care ne fură totul, până și apa. Ceea ce trebuie să facem noi acum este să scăpăm de guvernarea aceasta și la nivel local și la cel central și să alegem o guvernare care să ne reprezinte și să ne apere interesele”, a declarat Maia Sandu.

„Să ne mobilizăm pe 3 iunie și să mergem la vot! Să avem în fruntea primăriei un om care să ne reprezinte și să ne ajute să păstrăm inclusiv Nistrul și pentru noi, dar și pentru generațiile viitoare”, a adăugat președinta PAS.

Precizăm că, în cadrul conferinței de presă, Andrei Năstase a dat asigurări că, începând cu 4 iunie, problema râului Nistrului, care se află în pragul unei catastrofe ecologice, va reprezenta pentru viitoarea administrație o mare responsabilitate, inclusiv pentru asigurarea cu apă potabilă calitativă a circa unui milion de locuitori ai municipiului Chișinău și a unor suburbii.

Andrei Năstase a menționat că, în calitatea sa de Primar, din prima zi după alegeri, având atribuții în domeniul cooperării cu administrația publică centrală, va cere maximă transparență pe acest subiect și va insista să participe la toate negocierile moldo-ucrainene ce vizează viitorul Nistrului.

De cealaltă, Ion Ceban a menționat că problema râului Nistrul nu ține de atribuțiile Primăriei capitalei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: