image
Sursa foto: Consiliul Audiovizualului

Anunț de ultimă oră la Jurnal TV: Cine sunt candidații propuși de Parlament în Consiliul Audiovizualului

Liliana Nicolaescu-Onofrei, președinta Comisiei Parlamentare pentru Cultură, Educație, Cercetare, Tineret, Sport și Mass Media, a făcut publică lista persoanelor care candidează la funcția de membri ai Consiliului Audiovizualului (CA).

„Fracțiunea PAS și-a asumat doi candidați, este vorba despre Larisa Turea, critic de teatru, om de cultură, și Dabija Orest (PAS), angajat al Ministerului Culturii, a lucrat responsabil pentru programul Europa-Creativă", a precizat Liliana Nicolaescu-Onofrei, în cadrul emisiunii "Secretele Puterii", la Jurnal TV.

Liliana Nicolaescu-Onofrei a mai declarat că din partea BECS candidat este Tatiana Crestenco, șefă a Serviciului protecția drepturilor copilului, Oficiul Avocatului Poporului. Anterior a activat la Centrul pentru Drepturile Omului din Moldova, în funcție de consultant superior în cadrul Secției pentru drepturile copiilor.

Din partea fracțiunii ȘOR este Anastasia Svetlicinâi, din domeniul mass-media.

Numele celorlați candidați sunt: Alexandru Verșinin, fost membru al Consiliului de Supraveghere al companiei „Teleradio-Moldova”; Eugeniu Râbca, președintele Asociației Presei Independente; Aneta Gonța, expert media; Valeriu Saharneanu, jurnalist; Larisa Călugăru, fostă membră a Consiliului de Supraveghere al TRM.

„Mai este un dosar care e absolut incomplet, de aceea nu voi da numele”, a spus Liliana Nicolaescu-Onofrei.

Totodată, președinta Comisiei parlamentare a declarat că de această dată la funcția de membri ai Consiliului Audiovizualului (CA) sunt înregistrați candidați înaintați de fracțiuni din opoziție.

„Mă bucur să împărtășesc cu dumneavoastră faptul că de această dată, în afară de candidații înaîntați de către Președintele RM și de către Guvern, în afară de către candidații asumați de către majoritatea parlamentară, deci Fracțiunea PAS și Opoziție, de această dată avem candidați de la ambele fracțiuni din opoziție și de la Blocul Socialiștilor și Comuniștilor și de la Fracțiunea Partidului Șor și avem un activism mai mare din partea organizațiilor specializate în domeniul media, în partea de audiere și promovare(...) Avem o listă foarte bună și mă bucur să vă anunț că avem 12 dosare, unul din păcate incomplet, dar candidați foarte buni”, a declarat Liliana Nicolaescu-Onofrei.

Precizăm că președintele Maia Sandu l-a înaintat la CA pe Ruslan Mihalevschi, redactor-șef al ziarului „SP” din Bălți, iar Guvernul - pe jurnalista Liliana Vițu.

Amintim că Parlamentul a demis pe 11 noiembrie 2021 membrii Consiliului Audiovizualului, cu voturile a 55 de deputați PAS.

Noutăţile partenerilor

comentarii: