image
Sursa foto: Jurnal.md

Dodon: „RM este pregătită să facă față situației de Covid; Este important să obținem vaccinul din FR”

Sistemul medical din Republica Moldova este pregătit să facă față situației de Covid-19, atât sub aspectul numărului de locuri în spitale, cât și cu teste și medicamente. Cel puțin așa susține președintele Igor Dodon, după întâlnirea cu premierul Ion Chicu și speakerul Zinaida Greceanâi.

„Suntem îngrijorați de creșterea numărului de cazuri de Covid, dar sistemul medical este pregătit să facă față situației. Rata de ocupare a locurilor în spitale pentru copii este de 40%, iar pentru maturi este de 75%. Mai mult ca atât RM este asigurată cu teste și medicamente”, afirmă Igor Dodon.

În context acesta a menționat că sunt înregistrate mai multe cazuri de infectare cu Covid și printre deputații din Parlament, conducerea Parlamentului urmând să ia o decizie în legătură cu această situație.

„Chiar dacă numărul de infectări este în creștere nu se examinează posibilitatea de a stopa activitatea agenților economici ori a instituțiilor din domeniul educației. Acolo unde sunt înregistrate cazuri de Covid, în școli în grădinițe, se va lua o decizie la nivel local” a spus Dodon.

În context el a amintit de importanța obținerii vaccinului anti-covid din FR. „Este important să obținem vaccinul și după cum cunoașteți autoritățile RM s-au adresat oficial către FR de a obține acest vaccin imediat ce va trece toate etapele necesare de avizare la nivel internațional”.

Amintim că la sfârșitul acestei săptămâni RM a înregistrat un număr record de infectări, 868 de cazuri timp de o zi. potrivit ultimelor informații prezentate de Ministerul Sănătății, 541 de persoane sunt în stare gravă, iar 1315 sunt în stare de gravitate medie. În total în RM s-au infectat 50 875 de persoane și au pierdut lupta cu acest virus 1287 de pacienți.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: