image
Sursa foto: jurnal.md

Germanii susțin că în 5 ani pot avea o rețea externă de trenuri de mare viteză

Ministrul german al transporturilor a propus planuri pentru realizarea unor conexiuni feroviare de mare viteză, pe distanţe lungi, între oraşele europene. Termenul de finalizare ar fi anul 2025, susține ministrul Andreas Scheuer.

Condiția finalizării la termen? „Să ne apucăm încă de acum”.

Prin viitoarele legături feroviare Trans-Europ-Express, distanţa dintre Berlin şi Barcelona, via Lyon, de exemplu, ar urma să fie parcursă în 13 ore cu trenul de mare viteză, a relatat Agerpres. În prezent, distanța feroviară dintre Berlin și Barcelona, care este de 1.500 de kilometri, este parcursă cu trenul în aproximativ 20 de ore.

În prima fază a proiectului mai sunt prevăzute legături între Amsterdam şi Roma, precum şi între Paris şi Varşovia, dar vor trebui efectuate îmbunătăţiri majore ale infrastructurii.

A doua fază are în vedere conectarea sudului Germaniei cu destinaţii din estul şi sudul Europei, însă nu și din România, precum şi cu oraşe scandinave. „O reţea TEE de trenuri de noapte şi de mare viteză poate fi creată până în 2025. Dar trebuie să începem acum”, susține ministrul transporturilor din Germania, Andreas Scheuer.

Noutăţile partenerilor

comentarii: