image
Sursa foto: Profimedia

Michael Jordan susţine măsurile din NBA cu privire la vaccinare. Nu este nimeni obligat, dar se pierd sume imense

Legendarul Michael Jordan, fosta glorie a echipei Chicago Bulls şi proprietarul clubului Charlotte Hornets, a aprobat, luni, protocolul instituit de liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA) pentru nevaccinaţii împotriva Covid-19, informează AFP.

"Sunt la unison cu liga. Toată lumea şi-a dat acordul pentru vaccinuri. Eu cred cu tărie în ştiinţă", a declarat acesta într-un interviu acordat postului american NBC, citat de Agerpres.

"Voi respecta acest lucru şi sper că toată lumea va respecta regulile", a mai spus Jordan.

NBA, care nu obligă jucătorii să se vaccineze, a instaurat un protocol sanitar foarte restrictiv pentru nevaccinaţi şi a decis că cei care vor rata meciuri din acest motiv, vor avea salariul redus.

Cu opt zile înaintea debutului sezonului, 95 la sută din jucători sunt vaccinaţi. Nu este şi cazul lui Kyrie Irving, coordonatorul echipei Brooklyn Nets, care ar putea rata jumătate din meciurile din sezonul regulat (41), fără a fi luate în calcul eventualele meciuri de acasă din play-off.

Kyrie Irving are un salariu de 33,5 milioane de dolari pe sezon, dar în campionatul trecut s-a scris că va pierde 800.000 de dolari deoarece a lipsit de la două meciuri ale echipei sale.

Kareem Abdul-Jabbar, o altă legendă a NBA, a fost mai vehement şi a îndemnat la vaccinare. Pentru fostul jucător al lui Lakers, "un jucător va trebui să se supună regulilor, în caz contrar riscând excluderea din echipă".

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: