image
Sursa foto: jurnal.md

Opinii // „Dodon și Durleșteanu au vândut pe bănuți hotelul Codru lui Plahotniuc, acum vor să ne „salveze” de toate crizele”

Ilian Cașu, unul dintre liderii Partidului Nostru, dar și fostul primar al capitalei, Dorin Chirtoacă susțin că în 2008 Igor Dodon și candidatul la funcția de premier a binomului PSRM - Partidul Șor, Mariana Durleșteanu au vândut pe bănuți hotelul Codru, fostului lider PDM, Vlad Plahotniuc. Aceștia au postat pe paginile lor de socializare și un document care ar demonstra acest lucru.

Apolitic, tehnocrat și profesionist, Mariana Durleșteanu a vândut pe bănuți Hotelul Codru (proprietate a statului!) lui Plahotniuc în 2008. Desigur, a făcut-o alături de Dodon. Acum tot cu Dodon, Durleșteanu vrea sa ne „salveze” de toate crizele pe noi, cetățenii Moldovei. Нет, спасибо!”, scrie Ilan Cașu pe pagina sa de Facebook.

Ilan Cașu // FacebookIlan Cașu // Facebook
Ilan Cașu // FacebookIlan Cașu // Facebook

Fostul primar al Chișinăului, Dorin Chirtoacă susține că Dodon și Durleșteanu au făcut parte din comisia pentru evaluarea pagubelor după protestele din 7 aprilie 2009.

„Mafia Plahotniuc - Dodon - Șor s-a manifestat într-un mod disperat și jalnic, acum două zile, după care s-a plâns la Curtea Constituțională.

Pe 11 februarie, în ziua votului Parlamentului asupra guvernului Gavrilița, ei au prezentat o fițuică despre majoritatea parlamentară și candidatul la prim-ministru, Mariana Durleșteanu, aflată peste hotare.

Una din ultimele colaborări Dodon - Durleșteanu a avut loc după 7 aprilie 2009 când noi toți căutam să scoatem din închisori tinerii torturați de Voronin și poliția sa. Ei atunci au făcut parte din comisia de evaluare a pagubelor, comisie formată de Greceanâi, cea care tocmai amenințase tinerii că-i împușcă”, punctează Chirtoacă.

Dorin Chirtoacă // FacebookDorin Chirtoacă // Facebook

Amintim că pe 11 februarie, liderul PSRM, Igor Dodon, a anunțat că o înaintează pe Mariana Durleșteanu, fostă ministră a Finanțelor în Guvernul Greceanâi, la funcția de prim-ministru. Pentru susținerea candidaturii acesteia au votat 54 de deputați din PSRM, ȘOR și Pentru Moldova, dar și parlamentarii Vladimir Andronachi, Eugen Nichiforciuc și Alexandru Oleinic.

Noutăţile partenerilor

comentarii: