image
Sursa foto: Getty Images

Clauza inedită din contractul lui Quique Setien! Cum ar putea fi demis de la Barcelona înainte de finalul contractului

Quique Setien este noul antrenor al Barcelonei, însă mandatul său ar putea fi mai scurt decât prevede contractul. Chiar dacă a semnat o înţelegere pe 2 ani şi jumătate, tehnicianul de 61 de ani va fi evaluat chiar la finalul sezonului.

Mai mult, în contract este prezentă o clauză prin care Setien va pleca în cazul schimbării conducerii clubului. Concret, în vara anului 2021 vor avea loc alegeri pentru funcţia de preşedinte al Barcelonei, iar în cazul în care va fi preferat un nou şef în locul lui Josep Maria Bartomeu, cel ales nu va fi obligat să-l păstreze pe antrenor chiar dacă acestuia îi expiră contractul un an mai târziu.

Chiar actualul preşedinte, Bartomeu, a dezvăluit că a inclus această clauză - motivul ar fi ca noua conducere să nu fie legată de mâini şi de picioare de un antrenor pe care nu-l agreează. Un alt argument este acela că în alegeri candidaţii pot influenţa votul prin faptul că merg în campanie în tandem cu un antrenor.

De altfel, acesta este şi motivul pentru care Xavi Hernandez a refuzat oferta grupării catalane de a prelua acum echipa. Legenda formaţiei blaugrana este conştient că perioada alegerilor este una plină de instabilitate la club - mai mult, unul din potenţialii preşedinţi, Victor Font, a anunţat deja că dacă va câştiga alegerile îl va numi pe Xavi antrenor.

Quique Setien are zero experienţă la cluburile mari. Noul antrenor nu a stat niciodată pe bancă la un meci de UEFA Champions League. În cartea sa de vizită figurează o promovare cu Racing Santander, un stagiu la Poli Ejido, un meci la naţionala Guineei Ecuatoriale, mandate la Logrones, Lugo, Las Palmas şi Betis, doar ultimele două fiind pregătite în Primera Division.

Setien este şomer din luna mai, de la despărţirea de Betis, fiind aprig contestat de fanii de pe Benito Villamarin. Dar pe banca andaluzilor a reuşit să fie ultimul antrenor care a bătut Barcelona pe Camp Nou, un 4-3 pe 11 noiembrie 2018.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: