image
Sursa foto: jurnal.md

Noi acuzații la adresa conducerii Penitenciarului 13; Avocat: „Platon nu are apă de zile întregi și este deținut în subsol”

Noi acuzații la adresa conducerii Penitenciarului 13. Avocatul lui Veaceslav Platon, Alexandru Bodnariuc, a declarat că clientul său de mai bine de o săptămâni nu are apă potabilă și în continuare nu poate primi colete.

„Veaceslav Platon este ținut în continuare în subsol, nu are frigider, nu are produse alimentare și nu are posibilitatea să primească colete. Săptămâna trecută a scris o plângere că nu poate să-și procure apă de la magazinul din Penitenciar și nu are apă”, a adăugat avocatul.

Totodată, apărătorul a menționat că în ultima perioadă șeful Penitenciarului 13 personal a confiscat pixurile și creioanele pe care le deținea Veaceslav Platon.

„Igor Pântea și mascați de la Pantera i-au luat stilourile și creioanele. Mai mult, Pântea a luat și fotografiile copiilor săi”, a mai spus avocatul.

Amintim că Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari în dosarul fraudelor de la Banca de Economii. Lui Platon i-au fost sechestrate bunuri de peste 800 de milioane de lei, care urmează să fie încasate de Banca de Economii din valoarea bunurilor care aparţin acestuia.

Ulterior, instanţa de apel a ridicat sechestrul de pe imobilele şi conturile mai multor companii de asigurări care figurează în dosar. Asta deşi procurorii anticorupţie au constatat că banii ar avea provenienţă ilegală şi ar fi fost spălaţi de afacerist. Avocaţii lui Platon au declarat atunci că, la adoptarea unei sentinţe definitive, mijloacele financiare nu vor mai ajunge în vistieria statului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: