image
Sursa foto: hyser.com.ua

Podul Unguri-Bronnița, deschis circulației autovehiculelor care nu depășesc masa de 3,5 tone

Podul „Unguri-Bronnița”, aflat la frontierea dintre Republica Moldova și Ucraina, va fi deschis circulației neîntrerupte a autovehiculelor rutiere, care nu depășesc masa de 3,5 tone, informează Ministerul Economiei și Infrastructurii.

În perioada de 27-28 septembrie curent, în or. Vinița, Ucraina, o delegație a Ministerului Economiei și Infrastructurii, condusă de Secretarul de Stat, Serghei Bucătaru, a participat la ședința Grupului de lucru moldo-ucrainean în domeniul transporturilor.

Reprezentanții ambelor părți au coordonat elaborarea unei Foi de parcurs pentru accelerarea acțiunilor privind realizarea practică a proiectului construcției podului Soroca-Iampol, la punctul de trecere a frontierei moldo-ucrainene, destinat circulației transportului rutier.

De asemenea, părțile au convenit asupra deschiderii peste podul Unguri-Bronnița a circulației neîntrerupte a autovehiculelor rutiere care nu depășesc masa de 3,5 tone.

Partea moldovenească a solicitat alocarea cotelor suplimentare de autorizații pentru transportatorii moldoveni pentru anul 2018, în număr de 10 mii. Astfel, partea ucraineană a informat că adițional a alocat 25 mii de autorizații pentru transportul rutier internațional și 200 de autorizații pentru transportul rutier neregulat de călători.

Următoarea ședință a Comisiei mixte moldo-ucrainene, în domeniul transportului rutier, a fost stabilită pentru luna februarie 2019.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: