Breaking News

image
Sursa foto: captură video

Imagini revoltătoare în capitală: O bătrână care vindea câteva verdețuri crescute acasă, agresată de un polițist

O bătrână a fost luată pe sus de un polițist pentru că vindea niște verdețuri pe o alee din sectorul Râșcani.

Imaginile publicate pe rețelele de socializare surprind momentul în care polițistul îi sucește mâinile bătrânei și încearcă să-i smulgă pungile din mână.

Mai mulți trecători au sărit în apărarea femeii, însă polițiștii au fost de neclintit. Aceștia spun că au somat-o în repetate rânduri pe bătrână să meargă să-și vândă produsele la piața din apropiere și că femeia a refuzat să facă acest lucru.

Autoritățile statului își bat joc de țăranii noștri care nu au unde să-și vândă produsele. În acest videou carabinerii agresează o bătrână rușine pentru ei. #josdodon #susțin_producătorii Posted by Vasile Costiuc on Wednesday, 3 June 2020

La scurt timp, Inspectoratul General de Poliție a venit cu precizări.

„Astăzi, în jurul orei 11:00, angajata sectorului de poliție al Inspectoratului de Poliție Râșcani a fost solicitată telefonic de către locatarii unui blocul amplasat pe bd. Moscova, pe faptul că la intersecția străzii Matei Basarab și bd. Moscova, de către persoane în etate, preponderent din suburbiile capitalei, este organizat și desfășurat comerț stradal neautorizat. La fața locului s-au deplasat doi angajați ai poliției, care au constatat că 5 persoane în etate au improvizat o piață neautorizată și comercializau produse agricole, cultivate în condiții casnice”, explică IGP.

Ulterior, patru din cele cinci femei s-au conformat și au mers la piața autorizată din apropiere, cu excepția bătrânei care apare în imaginile video.

„O doamnă ategoric a refuzat deplasarea la piață, invocând diferite motive, comunicând de 4 ori nume de familii și date eronate. Doamnei i s-a cerut să urmeze angajații la Sectorul de Poliție pentru identificare și întocmirea unui proces-verbal cu privire la contravenție, iar ultima a ignorat cerințele”, mai precizează poliția.

În urma celor întâmplate, Direcția inspectare efectiv a IGP a inițiat o anchetă de serviciu în cadrul căreia urmează să fie stabilite toate circumstanțele cazului și corectitudinea comportamentului angajatului Poliției.

„Poliția Națională nu tolerează asemenea comportament din partea angajaților, care ar trebui să comunice și să intervină decent, în raport cu cetățenii, chiar dacă aceștia au încălcat legea. Dacă ancheta va stabili că angajatul și-a depășit atribuțiile de serviciu și a acționat contrar legii, polițistul va fi sancționat conform legislației”, mai punctează IGP.

Inspectoratul General al Poliției vine cu o precizare, în contextul secvenței video apărută pe rețelele de socializare și în sursele mass-media, în care este reflectat un caz în care angajații Poliției au intervenit să documenteze o încălcare. Astfel, vă comunicăm următoarele: Astăzi, în jurul orei 11:00, angajata sectorului de poliție al Inspectoratului de Poliție Rîșcani a fost solicitată telefonic de către locatarii blocului, amplasat pe bd. Moscova, pe faptul că la intersecția străzii Matei Basarab și bd. Moscova, de către persoane în etate, preponderent din suburbiile capitalei este organizat și desfășurat comerț stradal neautorizat. La fața locului s-au deplasat doi angajați ai poliției, care au constatat că 5 persoane în etate au improvizat o piață neautorizată și comercializau produse agricole, cultivate în condiții casnice. Ulterior, patru din cele cinci persoane s-au conformat cerințelor legale ale forțelor de ordine, de a se deplasa la piața autorizată de către APL, care se află la 100 de metri distanță. O doamnă categoric a refuzat deplasarea la piață, invocând diferite motive, comunicând de 4 ori nume de familii și date eronate. În contextul celor expuse, doamnei i s-a cerut să urmeze angajații la Sectorul de Poliție pentru identificare și întocmirea unui proces-verbal cu privire la contravenție, iar ultima a ignorat cerințele. Astfel, în urma acțiunilor polițistului, care sunt reflectate și în imaginile video, Direcția inspectare efectiv a IGP a inițiat o anchetă de serviciu în cadrul căreia vor fi stabilite toate circumstanțele cazului și corectitudinea comportamentului angajatului Poliției. Precizăm că, Poliția Națională nu tolerează asemendea comportament din partea angajaților, care ar trebui să comunice și să intervină decent, în raport cu cetățenii, chiar dacă aceștia au încălcat legea. Dacă ancheta va stabili că angajatul și-a depășit atribuțiile de serviciu și a acționat contrar legii, polițistul va fi sancționat conform legislației. Posted by Poliția Republicii Moldova on Wednesday, 3 June 2020

Noutăţile partenerilor

comentarii: