image
Sursa foto: facebook

Campionatul de fotbal din Ucraina s-a reluat cu meciul dintre Șahtior și Metalist. Moment emoționant la lovitura de start

Campionatul de fotbal al Ucrainei s-a reluat, marţi, cu meciul Şahtior Doneţk - Metalist Harkov, la jumătate de an după ce această ţară a fost invadată de Rusia.

Partida de pe Stadionul Olimpic din Kiev s-a încheiat 0-0. Şahtior nu mai joacă de ani de zile la Doneţk, separatiştii ruşi luptând în acea regiune cu mult înaintea invaziei declanşate pe 24 februarie.

Înainte de meci, cele două echipe au comemorat victimele războiului cu un minut de reculegere. Lovitura de începere a fost dată simbolic de un veteran de război rănit.

Toate meciurile au loc fără spectatori din motive de securitate până la noi ordine.

Jucătorii şi oficialii trebuie să respecte reguli stricte. În cazul în care sirenele anunță un raid aerian, jocul este oprit imediat şi toţi participanţii vor merg la adăposturi de protecţie, amplasate în imediata apropiere a stadionului, notează Agerpres.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut personal lobby pentru reluarea campionatului.

”Am vorbit cu Zelenski despre importanţa distragerii atenţiei oamenilor cu ajutorul fotbalului”, a declarat Andrei Pavelko, preşedintele Federaţiei ucrainene de fotbal.

Sezonul a început fără cluburile Desna Cernihiv şi Mariupol, a căror infrastructură a fost în mare măsură distrusă de război.

Majoritatea meciurilor se vor disputa la Kiev şi în oraşele din vestul Ucrainei, departe de lupte. A juca în străinătate ar fi fost un semnal greşit şi "artificial", a spus Pavelko, care a vorbit despre un "campionat istoric".

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: