„100 mii de lei va transfera SA „Moldovagaz” la contul bancar special, deschis curent de către Primăria Municipiului Chișinau. Un ordin in acest sens a fost emis de către Președintele Consiliului de administrație SA „Moldovagaz” Vadim Ceban. Banii sunt alocați în susținerea eforturilor în lupta cu coronavirusul de tip nou”, informează reprezentanții SA „Moldovagaz” printr-un comunicat de presă.

Anterior SA „Moldovagaz” a anunțat că nu se va recurge la deconectări ale consumatorilor de gaze naturale pe toată durata avertismentului de pericol epidemiologic în legătură cu răspândirea COVID-19.

Amintim că ieri, o campanie de colectare a fondurilor pentru susținerea instituțiilor medicale din capitală, în contextul acțiunilor de depășire a situației de criză, survenite ca urmare a apariției în Republica Moldova a infecției prin COVID-19, a fost lansată de Primăria municipiului Chișinău.

Inițiativa municipalității vine ca urmare a manifestării unui interes sporit din partea agenților economici, care vor să-și aducă aportul prin donarea de finanțe la procurarea echipamentelor medicale necesare, precum și oferirea de alimente pentru spitale și simpli cetățeni.

În acest sens, Primăria Chișinău a deschis un cont bancar unde pot dona surse financiare atât persoanele juridice, cât și cele fizice.

Rechizitele pentru efectuarea donațiilor:

Beneficiar: MF – TR Centru - Chișinău Primăria mun. Chișinău

Codul IBAN: MD88TRPDAK144114B07229AC

Codul fiscal: 1007601009484

Prestatorul beneficiar: Ministerul Finanțelor – Trezoreria de Stat

Banii donați vor fi direcționați pentru:

1. Achiziționarea echipamentului de protecție destinat personalului angajat din spitale (doctori, asistenți medicali, echipaje de ambulanță) și pacienți;

2. Procurarea ustensilelor, echipamentului medical, medicamente, etc.;

3. Oferirea suportului pentru personalul medical, care este antrenat în lupta cu Coronavirus de tip nou și familiile acestora.

4. Procurarea de alimente, etc.