„În cadrul întâlnirii, pentru toată lumea era clar cine este țarul și cine este Dodon”, anume așa a caracterizat vizita lui Dodon la Kremlin autorul emisiunii, cunoscutul cineast Tigran Keosayan. Acesta a făcut trimitere la o vestită fabulă rusească, potrivit căreia, „iată țarul, iată și paiața”. Satira a continuat pe aceeași notă.

„A fost o zi grea. În așteptarea președintelui, în sală domnea o aromă ușoară de prietenie între Moldova și Rusia, cu iz de tencuială proaspătă și, pe placul tuturor, de aligote. Membrii delegației rusești arătau îngândurați - toți încercau să-și amintească, din răsputeri, care este capitala Moldovei”, a continuat acesta, stăruind asupra segmentului principal - intrarea președințilolr în sala de protocol.

„Putin a intrat în sală, arătând ca un om pentru care Moldova trebuie să redevină vechea-bună Moldovă. Președintele Moldovei a intrat în sală când i s-a permis, având mersul unui om, al cărui nume este Dodon”, a mai spus Keosayan.

Autorul de la NTV i-a prezentat, la fel cu ironie, și pe ceilalți membri ai delegației moldovenești: „În urma lui Dodon și-a făcut apariția delegația moldovenească, iar sala s-a umplut de un miros de vin roșu, demidulce”.

În zeflemea a fost luată și discuția lui Dodon cu Putin.

„Dodon asculta cu interes ce a făcut Putin pentru întărirea relației de prietenie între cele două țări și cerceta cu un ochi critic pereții și tavanul, încercând să găsească ce poate fi reparat. Președintele moldovean nu știa că în Kremlin, teracota este pusă de muncitori cu grad de căpitan”, a comentat Tigran Keosayan la NTV.

Jurnal TV a încercat să discute cu purtătorul de cuvânt al președintelui, să-l întrebe ce crede cel din urmă despre respectiva emisiune, dar apelul a fost respins. O reacție a fost înregistrată, totuși, la o conferință de presă a socialiștilor.

„Eu nu o să dau apreciere. Eu știu care sunt rezultatele și ele sunt foarte bune pentru Republica Moldova, și asta ar trebui să bucure în primul rând pe toți cei care sunt. Dacă noi vrem binele acestei țări. Dacă noi vrem să căutăm nod în papură, nicio problemă. Noi putem să găsi reportaje, putem să le fabricăm”, a comentat socialistul Ion Ceban.

Potrivit site-ului președinției, Igor Dodon s-a aflat la Moscova în perioada 31 ianuarie - 1 februarie. Acolo s-a întâlnit cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, cu Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill și cu alți oficiali ruși.