image
Sursa foto: fifa.com

Perioada de transferuri din vară poate fi prelungită până în ianuarie

Pandemia de COVID-19 a suspendat aproape toate competițiile sportive la nivel mondial, iar această măsură afectează cluburile din toate punctele de vedere, așa că FIFA ar dori să ia o decizie care să vină în ajutorul acestora.

Sezonul este, deocamdată, suspendat din cauza coronavirusului, iar FIFA ia în considerare prelungirea perioadei de transferuri din vară chiar și până în luna ianuarie a anului viitor.

Foarte multe dintre contractele jucătorilor expiră pe data de 30 iunie, iar, în mod normal, perioada de transferuri ar fi deschisă în lunile iulie și august. Din cauza amânării sezonului, cei de la FIFA consideră necesară o prelungire a perioadei în care cluburile pot achiziționa fotbaliști și doresc să propună această modificare cât mai curând, potrivit Daily Mirror.

Unul dintre purtătorii de cuvânt ai FIFA a vorbit pentru publicația engleză: "Pe 18 martie s-a hotărât crearea unui grup de lucru ca un răspuns la COVID-19.

Acest grup de muncă va analiza situația cu privire la transferul jucătorilor și va lua deciziile necesare, pentru că dorim să protejăm atât contractele jucătorilor, dar și cluburile.

Grupul va lua legătura cu toți cei în măsură să ajute în acest sens", a explicat oficialul FIFA.

Până acum, 9 jucători au costat peste 100 de milioane de euro. Neymar este lider în acest clasament, cu 222 de milioane de euro, urmat de Mbappe, Coutinho, Joao Felix, Dembele, Griezmann, Cristiano Ronaldo, Pogba și Hazard. Aceste sume pot deveni imposibile în noul context, potrivit Marca.

"Cifrele au fost umflate, iar pentru orice jucător se plătea deja 100 de milioane. Povestea se va schimba și nu vor mai fi transferuri din acestea. Pentru cluburi, problema va fi să nu transfere peste aceste sume, din moment ce nu își vor recupera banii. Operațiunile vor scădea", a spus un director sportiv al unui club din Spania, potrivit publicației Marca.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: