image
Sursa foto: Getty Images

Scandal în Spania după ce federația a oferit cluburilor un credit de 500 de milioane de euro

Un nou scandal a izbucnit în fotbalul spaniol. Președintele federației, Luis Rubiales, a făcut un anunț despre greutățile întâmpinate de cluburile iberice de la apariția pandemiei de coronavirus.

Șeful forului de la Madrid a recunoscut că nu are nicio idee despre data la care echipele și-ar putea relua pregătirile ți așteaptă deciziile guvernului în acest sens.

Iar cum multe grupări au dat de înțeles că ar putea intra în impas financiar , Rubiales a oferit o mână de ajutor. Ar fi dispus să acorde o linie de credit în valoare de 500 de milioane de euro având drept garanție drepturile tv.

Deși părea un gest generos, șeful Ligii, Javier Tebas, l-a taxat imediat.

"Mulțumim federației pentru oferta de a credita La Liga cu 500 de milioane de euro garantate de drepturile tv, dar ar trebui să citească mai atent legea. Drepturile tv pot fi oferite drept garanție doar ca cluburile să-și poată plăti datoriile către stat!, Este imposibil altfel," a fost mesajul lui Tebas.

Cei doi s-au contrat recent pe aceeași temă. Președintele federației a acuzat Liga că nu a asigurat drepturile tv înainte de izbucnirea crizei, în timp ce Tebas a explicat că nimeni nu dă poliță de asigurare pentru o asemenea catastrofă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: