Potrivit ANI, în perioada 21-25 septembrie a fost inițiat controlul averii în privința unui deputat din Parlamentul Republicii Moldova și a unui conducător interimar de Penitenciar. Și un președinte de raion și doi primari din raionul Cahul și Criuleni sunt vizați în procedurile de control inițiate pentru încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese.

Totodată, au fost pornite cauze contravenționale pe numele unui fost secretar de stat și a unui procuror din Procuratura Cahul. Inspectorii de integritate au întocmit trei procese verbale cu privire la contravenție pe numele unor procurori din Procuratura Chișinău și Rezina. La fel, săptămâna trecută, inspectorii de integritate au stabilit amenzi în cuantum de peste 10 mii de lei.

La categoria conflicte de interese sunt vizați un președinte de raion, un conducător de întreprindere municipal din Briceni, doi primari din raioanele Cahul și Criuleni, un director de liceu și gimnaziu din raioanele Glodeni și Cahul. La incompatibilități sunt documentați doi funcționari publici din cadrul APL din Sîngera și Rezina. Au fost pornite în total 5 cauze contravenționale pentru. Pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarațiilor de avere și interese personale sunt vizați un procuror sin procuratura Cahul, un inspector din cadrul ANSA, un consilier din cadrul APL Stăuceni și un director de gimnaziu din raionul Glodeni”, se arată scris în comunicatul emis de ANI.

Reprezentanții ANI au răspuns la 119 de apeluri telefonice, dintre care 21 au fost înregistrate la Linia instituțională de informare.