image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Igor Dodon a cerut amânarea audierii sale în dosarul Energocom; Ce motive a invocat

Președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon, care urma să fie audiat astăzi în calitate de bănuit în cadrul cauzei penale SA „Energocom” privind procurarea energiei electrice în perioada 2008-2009, a cerut o amânare.

Informația a fost confirmată, pentru Jurnal.md, de către purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.

„Actiunile de urmărire planificate pentru astăzi 27 decembrie, ora 09.00, cu participarea domnului Igor Dodon, au fost amânate in baza cererii depuse de avocatul acestuia. Prin urmare, acțiunile de urmărire penală urmează a fi efectuate la 29 decembrie 2021 ora 11.00. Motivele invocate în cadrul cererii de amânare sunt determinate de faptul deplasării dlui Igor Dodon peste hotarele Republicii Moldova, acțiune pe care dumnealui o avea planificată din timp”, a declarat Mariana Cherpec.

Igor Dodon a fost citat la Procuratura Generală și urmează să fie audiat în cadrul cauzei penale "Energocom", privind importul energiei electrice în perioada anilor 2008-2009, când au fost delapidate aproximativ 12 milioane de dolari. În acea perioadă, Dodon era ministru al Economiei.

Dodon a calificat citarea sa la Procuratură ”show-uri” și ”încercări de fi intimidat”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: