image
Sursa foto: Getty Images

Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, și-a sporit averea cu 13 miliarde $ doar într-o singură zi

Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a devenit mai bogat cu 13 miliarde de dolari doar într-o singură zi. Averea celui mai bogat om din lume se ridică la 189,3 miliarde de dolari după ce, în primele luni ale anului 2020, a căștigat 74 miliarde de dolari, potrivit publicației Time.

Potrivit sursei citate, acţiunile Amazon au crescut luni cu 7.9%, setând astfel un trend optimist în ceea ce priveşte cumpărăturile online. Un simplu calcul arată că Bezos a depăşit de unul singur valoarea de piaţă a giganţilor precum Exxon Mobil, Nike sau Mc Donald's.

Și fosta sa soție, Mackenzie Bezos, a căștigat luni 4,6 miliarde de dolari, fiind acum pe locul 13 în topul celor mai bogați oameni din lume.

Directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, și-a sporit averea cu aproape 15 miliarde de dolari, în ciuda faptului că mai multe companii au boicotat rețeaua de socializare, după ce au scos publicitatea din reţeaua Facebook Inc.

Marile companii ale lumii se bucură de creşterea profiturilor în această perioadă, pe de-o parte datorită faptului că angajaţii au fost nevoiţi să lucreze de acasă, iar pe de altă parte datorită stimulentelor financiare oferite de guverne şi bănci.

Noutăţile partenerilor

comentarii: