image
Sursa foto: jurnal.md

Episcopul Marchel recunoaște că are Covid-19: „Lumea să respecte recomandările medicilor”; Alți 4 preoți, infectați

Un arhiereu, un diacon și doi preoți din municipiul Bălți au fost infectați cu Covid-19 și la momentul actual sunt internați la spitalul clinic din municipiul Bălți. Informația ne-a fost confirmată de Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, care ne-a confirmat totodată că și el este infectat cu noul coronavirus. Asta după ce, recent, Episcopul Marchel susținea că pandemia Covid-19 a fost inventată pentru vaccinarea forțată prin cipizare.

Episcopul a evitat să ne spună în ce condiții s-a infectat, dar ne-a spus că a fost ultimul din preoți internat la spital.

„Imediat cum am simțit primele simptome, febră și tuse, m-am izolat. Febra nu era prea mare, era de 37.2 - 37.5. În a treia zi, când am văzut că febra nu-mi scade, m-am adresat la laboratorul medical Invitro din Bălți. Mi-au confirmat că sunt infectat. Am fost ultimul care am ajuns la spital dintre preoți”, ne-a spus Episcopul.

El ne-a informat că starea de sănătate a preoților „este deocamdată satisfăcătoare”. Totuși episcopul recunoaște că are și momente de îngrijorare legate de o eventuală evoluție a acestei infecții. La întrebarea care ar fi mesajul său pentru cetățeni, Episcopul Marchel a declarat: „Păziți-vă de Covid-19!”.

„Lumea nu trebuie tulburată, dar ea trebuie să înțeleagă cât de periculos este acest virus și trebuie să respecte întocmai regulile și recomandările medicilor. La biserică noi de trei-patru ori în timpul slujbei informam oamenii să poarte măști, să respecte distanța socială și toate celelalte recomandări ale Comisiei Naționale pentru Sănătate Publică. Păziți-vă de acest virus periculos! Sperăm Dumnezeu să ne ajute să putem depăși această perioadă grea”, a mai spus Episcopul de Bălți și Fălești.

Până la momentul actual în RM au fost confirmate 11.879 de cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 1119 în Transnistria. 403 persoane sunt în stare gravă, iar 23 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată.

Amintim că la mijlocul lunii mai Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, promova una dintre cele mai des întâlnite teorii ale conspirației cu referire la COVID-19 și vaccinarea populației. Acesta a lansat un mesaj video în care îndeamnă creștinii să nu accepte vaccinarea împotriva virusului, întrucât pandemia ar fi fost inventată pentru vaccinarea forțată prin cipizare.

„Nu primiți vaccinul, este punctul final al globaliștilor sataniști pentru care ei au și născocit coronavirusul, atribuindu-i caracteristici mult mai strașnice decât ele sunt într-adevăr. Vaccinul propus de globaliști și reclamat tot pe banii lor, să nu vă pară că este o pomană. Ea este capcana ce ne lipsește pe noi de libertate, ca dar sfânt. Omul vaccinat benevol își implementează în organism mecanismul de urmărire. Prin astfel de vaccinuri se influențează chiar și modul de gândire al omului. Omul îi face loc computerului în capul său, care parcă îi dă porunci”, spunea atunci Episcopul.

Menționăm că până la momentul actual încă nu există un vaccin împotriva noului coronavirus.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: