image
Sursa foto: jurnal.md

Detalii despre suicidul de la Oncologic: Femeia era în stare gravă; Cu 10 minute înainte de a sări în gol vorbea la telefon

Administrația Institutului Oncologic vine cu detalii după cazul tragic de ieri, când o femeie a murit după ce s-a aruncat de la etajul șapte al spitalului.

În urma celor întâmplate ieri, astăzi la Institutul Oncologic s-a desfășurat o anchetă internă pe cazul de suicid a pacientei I.N., în următoarea componență:

Larisa Catrinici (director), Corneliu Prepelița (vicedirector medical), Aliona Grecu (vicedirector nursing), Aliona Golub (șef secție hematologia oncologică nr.2), medicii de gardă ieri, 3 octombrie, Victor Șchiopu și Victor Tomacinschii, medicul Terapie Intensivă Mihail Sinicliu, asistenta medicală de gardă în secția Hematologie 2, Natalia Gavrilița, și infirmiera îngrijitoare Zinaida Lușmanscaea.

Astfel, într-un comunicat al Institutului Oncologic se spune că pacienta I.N. se afla la evidență în Institutul Oncologic din anul 2019 cu maladia pe profilul hematologia oncologică. Atunci, în iunie 2019, femeia fusese spitalizată și a urmat un curs de tratament. Pe data de 2 octombrie, adică o zi înaintea suicidului, femeia a fost spitalizată din nou, singură în salon.

„Vineri, 2.10.2020, au fost efectuate investigațiile clinice de laborator, biochimia, examinarea imagistică prin Radiografia cutiei toracice. A fost realizată evaluarea medicală în componența consiliumului: medicului curant Cristina Catană, în comun cu șeful secției, Aliona Golub. Starea generală a fost estimată gravă pe maladie de bază, a fost elaborată tactica de conduită medicală. În aceiași zi a fost aplicat tratament intervențional și medicamentos”, precizează Institutul Oncologic.

Pe 3 octombrie, în ziua tragediei, femeia a fost examinată de medicul responsabil de gardă pe Departamentul hematologie, Victor Tomacinschii, la ora 8:30 și la 14:20.

„Starea sănătății se menținea grav stabilă. Pacienta a comunicat cu personalul medical fără să manifeste semne de nesatisfacție și nu au fost înregistrate careva suspecții privind tentativa de suicid. Ultimul contact cu angajații Institutului a fost la 17:30, pacientei s-a oferit cina. Pacienta discuta la telefon. La 17:40 a fost constatat decesul violent al pacientei, ca urmare a căderii de la înălțimea etajului 7”, mai precizează cei de la Institutul Oncologic.

Cazul a fost preluat de organele de anchetă și Medicina Legală.

„Suntem îndurerați de decesul violent al pacientei I.N. și exprimăm condoleanțele familiei și celor apropiați”, conchide comunicatul emis de Institutul Oncologic.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: