image
Sursa foto: Gettyimages

Țara cu 200 de milioane de locuitori nu mai are bani pentru a importa mâncare

Președintele Nigeriei, Muhammadu Buhari, a declarat că țara nu mai are bani pentru a importa alimente, iar fermierii trebui să înceapă să producă suficient pentru hrănirea cetățenilor, scrie BBC, citat de digi24.ro.

Declarația liderului nigerian amplifică îngrijorările legate de insecuritatea alimentară în timpul pandemiei coronavirusului și de creșterea prețurilor la produsele alimentare, în cea mai populată țară din Africa.

Conform Programului ONU pentru Alimentație și Agricultură, chiar înainte de criza Covid-19, fermierii nu reușeau să satisfacă cererea de alimente a celor aproximativ 200 de milioane de nigerieni.

Deși sectorul agricol rămâne un angajator major, a suferit ani de neglijare, deoarece economia țării s-a concentrat puternic pe veniturile din petrol.

Nigeria încearcă, din 2019, să impulsioneze producția internă de orez, reducând importurile de contrabandă din Thailanda, închizând granițele terestre ale țării. Înainte de interdicție, statul african obișnuia să importe anual peste un milion de tone de orez.

Prețurile produselor alimentare au crescut în Nigeria de la debutul coronavirusului și fondurile guvernamentale au fost afectate grav de scăderea prețurilor petrolului la nivel mondial.

Fondul Monetar Internațional prevede că cea mai mare economie din Africa se va contracta cu 1,5% în 2020.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: