image
Sursa foto: AFP

Trump se declară nerăbdător să se întâlnească cu Kim Jong-un

Preşedintele american Donald Trump a declarat că este nerăbdător să participe la un al doilea summit cu liderul nord-coreean Kim Jong-un, scrie Agerpres.

“Kim Jong-un susţine că nu va mai crea sau testa arme nucleare sau să le dea altora şi că este pregătit să se întâlnească cu preşedintele Trump oricând”, a scris Trump pe Twitter, făcând referire la mesajul de Anul Nou al lui Kim.

“Şi eu sunt nerăbdător să mă întâlnesc cu Kim, care îşi dă seama că Nordul are un potenţial economic extraordinar!”, a adăugat el.

Analiştii au remarcat că Trump nu a menţionat faptul că Kim Jong-un a făcut apel la SUA să ia măsuri nespecificate privind dezarmarea nucleară şi să nu îi interpreteze greşit răbdarea.

În mesajul său de Anul Nou, Kim Jong-un a declarat că îşi menţine angajamentul faţă de dezarmarea nucleară, însă a avertizat că îşi va schimba cursul dacă SUA vor continua cu impunerea sancţiunilor.

Kim a declarat: „Dacă SUA nu îşi respectă promisiunea făcută în faţa întregii lumi ... şi insistă cu sancţiunile şi presiunile asupra republicii noastre, s-ar putea să nu avem altă opţiune decât să luăm în considerare o nouă cale de a ne proteja suveranitatea şi interesele”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: