image
Sursa foto: Reuters

Cei care distribuie informații tendențioase și inventate în contextul războiului din Ucraina, în atenția PCCOCS, SIS și SPIA

Persoanele care promovează în public informații tendențioase și inventate în contextul războiului din Ucraina vor fi anchetate de instituțiile de drept.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) în comun cu ofițerii SIS și SPIA al MAI anunță că a fost deschisă o anchetă în acest sens.

Astfel, faptele investigate vizează răspândirea acestor informații în mod sistematic, prin diverse mijloace – internet, TV, radio, presă tipărită.

În cadrul investigațiilor a fost stabilit faptul că aceste acțiuni au ca scop crearea în rândul populației din Moldova a unui climat afectiv favorabil războiului, inclusiv în vederea generării unor disensiuni sociale. Faptele sunt investigate prin prisma infracțiunilor prevăzute de articolele 140 și 346 ale Codului penal.

Așa cum investigațiile sunt în desfășurare, Procuratura precizează că alte date urmează a fi comunicate odată ce vor deveni disponibile informații de impact social major, în măsura în care obiectivitatea investigațiilor nu va fi afectată.

Concomitent, se solicită cetățenilor de a se abține de la acțiuni din categoria celor menționate.

Noutăţile partenerilor

comentarii: