image
Sursa foto: Getty Images

Nici vârsta nu îl oprește! Zlatan Ibrahimovic, convocat la naționala Suediei pentru meciurile din preliminariile CM 2022

Zlatan Ibrahimovic nu și-a putut ajuta echipa națională, Suedia, la EURO 2020, din cauza unei accidentări suferite la genunchi, dar jucătorul de la AC Milan se va afla pe teren la ultimele două partide din preliminariile pentru Cupa Mondială din 2022 de la Qatar.

În clasamentul grupei B, Suedia este lider, cu 15 puncte, dar, în ultimele două partide, suedezii vor avea niște adversari dificili, Spania și Georgia. Dacă Georgia se află pe locul patru în grupă, cu doar patru puncte, Spania este echipa de pe locul doi, cu 13 puncte.

Totuși, la cele două meciuri, Janne Andersson, selecționerul Suediei, va avea un as în mânecă, Zlatan Ibrahimovic, care, deși ajuns la vârsta de 40 de ani, nu dă semne de oboseală.

”Să mă pot baza pe atacul său periculos este un lucru minunat. Este fantastic să îl avem alături de noi. El adaugă multă calitate echipei, iar acest lucru îți permite, dacă este necesar, să joci într-un mod ușor diferit.

Este puțin probabil că va juca 90 de minute în ambele meciuri, mai ales din cauza accidentărilor sale recente, dar este important că îl avem cu noi”, a declarat Andersson, citat de Gazzetta dello Sport.

Chiar dacă a avut o accidentare care l-a ținut departe de teren o lună, Zlatan Ibrahimovic se gândește la prelungire contractului, deși are 40 de ani.

Starul suedez este privit ca un zeu la Milan, iar în acest sezon și-a propus obiective mărețe. Vrea neapărat titlul, dar se gândește și la participarea, cu naționala Suediei, la Cupa Mondială din Qatar, din decembrie 2022, când va avea 41 de ani.

Însă, pentru aceste deziderate, atacantul vrea să fie sigur că este pregătit și că rezistă la cel mai înalt nivel. În derby-ul cu Roma, el a arătat că este pe drumul cel bun, după ce a și marcat un gol și a ajuns la cota 400 în carieră.

De altfel, eficacitatea sa este de sută la sută, având în vedere că are 8 goluri în 8 meciuri jucate în acest sezon. Fanii lui Milan îi iubesc. De aceea, el a ajuns "de neatins", în concepția lor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: