image
Sursa foto: DSE.MD

Exercițiu de amploare la Spitalul Republican din Chișinău: Sunt implicați 51 de pompieri și 133 de angajați medicali

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în comun cu Spitalul Clinic Republica „Timofei Moșneaga” desfășoară exercițiul interdepartamental de teren în cadrul obiectivului instituției medico-sanitare. Aplicațiile sunt concepute ca un exercițiu bazat pe exersarea acțiunilor de răspuns în situații reale și prevede simularea unei situații excepționale cauzate de un incendiu produs în instituție cu o capacitate de peste 1000 de oameni.

Scopul exercițiului este de a perfecta nivelul de pregătire, cooperare și răspuns al personalului spitalului, precum și a echipelor de intervenție ale IGSU în situații excepționale. Aplicațiile se desfășoară în timp real, iar în cadrul exercițiului sunt implicate forțele și mijloacele IGSU în număr de 51 de angajați ai Inspectoratului cu 11 unități de tehnică, dar și 133 de persoane din cadrul instituției medico-sanitare.

Pentru evitarea stării de panică și incertitudine, personalul, dar și pacienții spitalului au fost informați prealabil despre acțiunile întreprinse.

„Subliniem că în calitate de pacienți, care sunt evacuați în timpul aplicațiilor sunt 27 de medici rezidenți și personal tehnic, care în acest moment sunt antrenați în activități medicale. Astfel, nici un pacient nu are de suferit și continuă să primească asistența medicală necesară la această oră”, informează IGSU.

DSE.MDDSE.MD

comentarii: