image
Sursa foto: jurnal.md

100 de persoane infectate cu coronavirus după ce au participat la o nuntă, iar după două zile la funeraliile mirelui

Peste 100 de persoane au fost confirmate cu coronavirus în India, după ce au participat la o nuntă, iar după două zile, la funeraliile mirelui, care ar fi fost infectat în ziua căsătoriei.

Oficialii din statul Bihar au declarat că mirele, în vârstă de 26 de ani, avea simptome specifice virusului mortal când s-a căsătorit pe 15 iunie. Două zile mai târziu a murit.

„Până în prezent, 111 persoane care au participat la nuntă sau la înmormântare s-au dovedit pozitive. Toate celelalte au fost identificate și izolate”, a declarat Raj Kishor Chaudhary, responsabil pe probleme medicale, potrivit AFP, citată de english.alarabiya.net.

El a adăugat că aproximativ 400 de persoane care au participat la nuntă sau la înmormântare vor fi izolate.

Medicii nu sunt siguri că mirele a fost sursa infecției, deoarece a fost incinerat înainte de a putea fi efectuate testele..

Mirele, care s-a întors acasă de la New Delhi cu doar o săptămână înainte de nuntă, a prezentat simptome înainte de ceremonie.

El a fost internat pentru scurt timp la spital, dar familia sa l-a externat și a organizat nunta cu peste 300 de invitați.

Tânărul a murit la el acasă, două zile mai târziu, aproape 200 de oameni participând la înmormântare. Unii participaseră la amândouă evenimentele.

Niciuna dintre rudele mirelui - inclusiv mireasa - nu au prezentat simptome de coronavirus, au spus oficialii.

Autoritățile au demarat o anchetă cu privire la posibile încălcări ale reglementărilor privind distanțarea socială a numărului de invitați atât la nuntă, cât și la înmormântare.

Bihar, una dintre cele mai sărace regiuni ale Indiei, unde locuiesc 120 de milioane de oameni, a înregistrat aproape 10.000 de cazuri, cu 62 de morți.

Experții consideră că lipsa testării ascunde adevăratele cifre și că numărul infectărilor este mult mai mare decât cel raportat.

Noutăţile partenerilor

comentarii: