Angajaţii IGSU au absolvit cursul de paramedici după ce au fost instruiţi de formatori pe parcursul a şase săptămâni.

Examenul de calificare a fost susţinut de salvatori în faţa unei comisii formată din responsabili IGSU, dar şi Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

 Pregătirea iniţială a noilor specialişti în domeniul primului ajutor calificat a avut loc la detașament, iar formatorii i-au pregătit pentru ca aceştia să suplinească rândurile paramedicilor SMURD din Republica  Moldova.

Salvatorii au învăţat cum să acorde ajutor în caz de stop cardiac, fracturi, arsuri, intoxicaţii, politraumatisme, hipo şi hiper glicemie, căderi de la înălţime, dar şi electrocutare.

Aceştia vor lucra în calitate de paramedici în echipajele de intervenţie, după ce vor merge la practică în Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi.

Potrivit IGSU, la moment în Republica Moldova sunt 119 paramedici SMURD, care intervin pentru acordarea primului ajutor calificat în nordul şi sudul ţării.

De la lansarea Serviciului Mobil de Reanimare şi Descarcerare în ţara noastră peste 14 mii de oameni au beneficiat de prim ajutor în situaţii de risc.