image
Sursa foto: tribuna.md

Ex-vicepreședintele Comitetului Executiv al UTA Găgăuzia, Vadim Ceban, de astăzi în funcția de director la Moldovagaz

Preşedintele Consiliului de Administraţie al SA „Moldovagaz” a devenit Vadim Ceban, care a preluat funcţia începând de astăzi. Decizia a fost luată de Consiliul de Observatori al companiei.

Acesta a fost prezentat colectivului întreprinderii de către ministrul Economiei și Infrastructurii Vadim Brânzan.

„În această perioadă dificilă, noua conducere a SA "Moldovagaz" trebuie să elaboreze propuneri eficiente de soluționare a problemelor acumulate, aferent complexului de gaze al Republicii Moldova”, a spus Brânzan.

La rândul său, Ceban a spus că principala problemă la ziua de azi, care necesită soluţionare neîntârziată, este asigurarea neîntreruptă a livrărilor de gaze naturale către consumatori.

Din 2005, Vadim Ceban a deținut mai multe funcții de conducere în structurile de stat, precum și în companii private.

Acesta a fost director adjunct al Direcției generale politici structurale, stimularea investițiilor și administrarea patrimoniului public din cadrul Ministerului Economiei și Comerțului.

Totodată, a îndeplinit funcția de director al Direcției generale politici structurale și investiții din cadrul Ministerului Economiei și Comerțului al Republicii Moldova.

În perioada 2009-2010 a fost director general al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, iar până în 2013 a fost șef al Direcției generale securitate energetică și eficiență energetică din cadrul Ministerului Economiei.

Un an a fost director general al unei societăți pe acțiuni, iar în perioada 2015-2019 a fost prim-vicepreședinte al Comitetului Executiv al UTA Găgăuzia, Republica Moldova.

Precizăm că funcția de director la Moldovagaz a devenit vacantă în mai 2018. Atunci Vasile Botnari, apropiat lui Plahotniuc, a fost numit director la SIS.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: