image
Sursa foto: Jurnal.md

Statele membre OSCE, informate despre degradarea drepturilor omului în stânga Nistrului

Republica Moldova a informat statele membre OSCE despre degradarea situației vizând drepturile omului în regiunea transnistreană. În cadrul ședinței Consiliului Permanent al OSCE, din 15 octombrie, Delegația Republicii Moldova a pus în evidență abuzurile comise de regimul de la Tiraspol pe parcursul ultimelor luni, transmite IPN.

„Comunitatea internațională a fost informată referitor la multiple cazuri concrete vizând detenția ilegală a persoanelor, expulzări abuzive din localitățile de reședință, violarea dreptului la proprietate și libera circulație a cetățenilor pe teritoriul țării, violarea dreptului la libertatea de expresie etc.”, se menționează într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Delegația Republicii Moldova a chemat comunitatea OSCE, în particular mediatorii și observatorii în formatul 5+2, să-și consolideze eforturile în scopul asigurării protecției drepturilor omului în regiunea transnistreană, aflată sub controlul structurilor de la Tiraspol.

„Partenerii internaționali au exprimat îngrijorare față de situația drepturilor omului în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, chemând Tiraspolul să respecte drepturile omului. De asemenea, a fost făcut apel către Misiunea OSCE în Moldova să își intensifice eforturile în vederea asigurării libertății de circulație și monitorizării mai viguroase a situației în Zona de Securitate. Subiectul va rămâne în atenția delegațiilor partenere, inclusiv a Uniunii Europene, în cadrul reuniunilor următoare ale Consiliului Permanent al OSCE”, se mai spune în comunicat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: