image
Sursa foto: jurnal.md

Opinie: Pensia și indexarea sunt drepturi legale; „Suplimentele electorale sunt un abuz, o formă deschisă de corupție”

Fostul ministru al Finanțelor susține că premierul Ion Chicu manipulează opinia publică când vorbește despre indexarea pensiilor, menționând că adausurile sunt doar niște „Suplimentele” electorale.

Astăzi Ion Chicu a declarat că săptămâna aceasta Parlamentul își reia activitatea. Unul dintre proiectele care urmează a fi discutate și aprobate de parlamentari este rectificarea bugetului de stat, inclusiv adaosul de 200 de lei la cei 700 promiși anterior pensionarilor. „Diferența aceasta de 200 de lei pentru fiecare din cei circa 660 mii de persoane, această diferență ar însemna o indexare efectivă de la 1 octombrie, cu peste 3%, cumulativ cu cele 1,7% prevăzute de la 1 octombrie. Deci, aceste 200 de lei ar însemna că în octombrie acești 660 de mii de cetățeni de ai noștri, cu cele mai mici venituri, primesc acel adaos la pensii cu peste 3%, în octombrie, dar nu pe durata a șase luni, până la 1 aprilie”, a punctat Ion Chicu

Fostul ministru al Finanțelor, Veaceslav Negruță susține că Guvernul manipulează.

Pensia și indexarea pensiei sunt drepturi legale și financiare stabilite prin lege, de care nu pot fi lipsiți pensionarii niciodată.

„Suplimentele” electorale oferite unor categorii de pensionari sunt promisiuni în ajun de alegeri și dispar imediat după alegeri, sunt un abuz și o formă deschisă de corupție electorală fără acoperire financiară legală.

„Suplimentele” nu pot fi adunate la pensii pentru a calcula „creșterile procentuale”, pentru că aceste „suplimente”, ca formă și conținut, nu au nimic cu pensia”, scrie Negruță pe pagina sa de Facebook.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: