image
Sursa foto: jurnal.md

Asociația publică a victimelor represiunilor politice: Familia lui Viorel Morari deține proprietăți de milioane de euro

Familia ex-procurorului șef Viorel Morari deține proprietăți imobiliare în valoare de peste trei milioane de euro, potrivit unei investigații făcute publice de Asociația publică a victimelor represiunilor politice „Dreptul la Dreptate”.

Autorii investigației au publicat documente cadastrale care dovedesc că părinții lui Viorel Morari dețin câteva apartamente în capitală, spații comerciale, terenuri agricole și terenuri pentru construcție în Dondușeni.

Potrivit președintelui asociației, Pavel Grigorciuc, este vorba de circa 150 de obiecte imobiliare, procurate de membrii familiei lui Viorel Morari în ultimii zece ani, când acesta deținea funcții înalte în procuratură.

Cea mai importantă proprietate prezentată în investigație este o stație de alimentație cu combustibil, precum și patru instalații eoliene, amplasate în nordul țării. Toate aceste valori aparțin firmei „Irarom-grup”, unde singurul fondator este mama lui Viorel Morari – Eugenia Morari. Conform estimărilor făcute de asociație, costul acestor active este mai mare de 2 milioane de euro.

„I le-au dat lui Viorel de la lucru”, a menționat mama lui Viorel Morari, întrebată de autorii investigației despre apartamentele din centrul capitalei.

La interpelarea asociației „Dreptul la Dreptate”, Procuratura Generală a precizat că nu dispune de un fond propriu de locuințe și nu a atribuit apartamente niciunuia din angajații săi.

Noutăţile partenerilor

comentarii: