Președintele Igor Dodon a confirmat în cadrul emisiunii sale de pe Facebook „Președintele răspunde”, că într-adevăr are relații bune cu președintele Turciei. „Cu domnul Erdogan am avut o discuție telefonică chiar săptămâna trecută. Vreau să mulțumesc pe această cale Guvernului acestei țări pentru decizia luată recent de a ne acorda suport în această situație dificilă cu echipamente medicale”, a spus Dodon.

„În ceea ce ține pe cine eliberează și în ce mod, cred că acestea sunt treburile interne ale oricărui stat. Evident că ne-am dori și am discutat la ultima întrevedere cu domnul Erdogan, ca unii dintre acei care au fost expulzați și au familii în RM, către ei să fie o atitudine mai blândă. Dar deciziile finale le ia conducerea fiecărui stat”, a spus președintele.

Amintim că la sfârșitul lunii martie Guvernul turc a anunțat că ia în considerare eliberarea a circa 100.000 de deţinuţi din închisori, pe fondul răspândirii pandemiei de coronavirus. Amnesty International şi alte organizaţii care militează pentru respectarea drepturilor omului au cerut eliberarea imediată şi necondiţionată a jurnaliştilor şi a apărătorilor drepturilor omului care au ajuns în aceste închisori.