image
Sursa foto: carabinieri.gov.md

Șeful de la MAI care i-a propus unui adolescent să-i facă sex oral pentru 50 de euro, DEMIS după investigația Jurnal TV

Comandantul adjunct al Trupelor de Carabinieri și șef al directiei management resurse umane, Mihail Bejan, a fost demis din funcție după difuzarea investigației Jurnal TV în care sunt prezentate probe precum că angajatul MAI i-ar fi cerut unui minor de 17 ani să-i presteze servicii sexuale.

Anunțul a fost făcut pe pagina oficială de Facebook a Inspectoratului General de Carabinieri al MAI.

„În atenția publicului, cu referire la cazul difuzat în presă în care este vizat colaboratorul Mihail Bejan, vă informăm că, în conformitate cu prevederile art.35 p.3 lit.k) (la comiterea delictelor ce descreditează titlul de militar) din Legea nr.162-XVI din22 iulie 2005 cu privire la statutul militarilor, prin ordinul MAI acesta a fost eliberat din serviciul militar prin contract.

Menționăm că, pe marginea acestui caz Procuratura a pornit o cauză penală”, se arată într-un comunicat emis de Inspectoratului General de Carabinieri al MAI.

Precizăm că totul s-a întâmplat în seara zilei de 1 februarie, în jurul orei 19:00. Potrivit ordonanței emise de poliție, este vorba de comandantul adjunct al Trupelor de Carabinieri și șef al directiei management resurse umane, Mihail Bejan. Acesta l-ar fi ademenit pe un adolescent în vârstă de 17 ani, propunându-i să-i facă sex oral în schimbul a 50 de euro.

Mihail Bejan a ocupat funcția de șef adjunct al detașamentului cu destinație specială ALFA din cadrul SIS, în perioada în care actualul ministru de Interne degrevat, Alexandru Jizdan, deținea funcția de director adjunct al SIS.

Potrivit surselor Jurnal TV, ulterior, Mihail Bejan a fost transferat în cadrul MAI în calitate de ofițer sub acoperire al SIS pentru a supraveghea activitatea Ministerului de Interne iar mai târziu a fost numit în funcția de șef adjunct al trupelor de carabineri, având și aici, potrivit surselor, misiunea de agent sub acoperire al SIS-ului.

Vedeți mai jos investigația Jurnal TV:

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: