image
Sursa foto: google.com

Google își lansează propria universitate: În cât timp poate fi obținută diploma și cât este taxa de înscriere

Cursurile instituției de învățământ a gigantului din Mountain View durează doar șase luni și nu vor costa mai mult de 300 de dolari, scrie HotNews.ro, care citează La Repubblica.

Oficialii companiei sunt optimiști că vor pregăti studenți pentru meseriile viitorului într-o manieră cât se poate de intensă. Nu sunt cursuri “scurte”, ci extrem de scurte. Însă au aceeași valoare ca un curs universitar tradițional. Big G și-a lansat propria universitate online, cu cursuri bazate pe Google Career Certificates şi destinate studenților care intenționează să le absolve şi să aibă acces la cele mai solicitate profesii de astăzi din lumea digitală, relatează HotNews.ro. Compania din Mountain View își propune să modernizeze, cel puțin în Statele Unite, mecanismele învățământului secundar superior în plină pandemie COVID-19, când universitățile tradiționale din întreaga lume au serioase dificultăți în redeschiderea sălilor de clasă, în desfășurarea de cursuri educaționale în prezență și propun parcursuri de studiu îndelungate și extrem de costisitoare pentru studenţi.

Cum va funcționa Universitatea Google

În primul rând, trebuie clarificat faptul că nu va acoperi toate specializările universitare, ci doar câteva ramuri specifice activităților care în acest moment reprezintă viitorul lumii digitale. Prin urmare, vor exista cursuri universitare pentru cele mai căutate tehnologii în domeniul muncii pe internet.

Cealaltă caracteristică, aşa cum s-a menționat deja, este că diplomele vor fi oferite de Big G după doar șase luni de studiu, iar în plus, vor costa mult mai puţin decât cele tradiționale. Practic, e vorba de o sesiune de cursuri “intense” la finalul cărora Google va testa cunoștințele dobândite, scopul fiind cel de a oferi noilor absolvenți oportunitatea de a intra imediat în câmpul muncii. În rândul studenților americani există mult interes pentru propunerea Google, dar și un anumit scepticism: mulți se întreabă cum va fi posibil să se condenseze în doar șase luni cursuri care, în universitățile tradiționale, implică câțiva ani de studii.

Mountain View respinge această acuzație și se concentrează pe crearea unor figuri profesionale cu abilități adecvate pentru lumea muncii digitale, deci pentru o zonă specifică de pregătire. Momentan, nu se știe când vor începe cursurile universitare Google, însă compania a lăsat să se înţeleagă că proiectul este unul iminent, scrie libertatea.ro.

Noutăţile partenerilor

comentarii: