image
Sursa foto: jurnal.md

Un tânăr din Florești și-a pierdut viața accidentat de tren

Un tânăr de 35 de ani a murit în drum spre spital după ce a fost accidentat de un tren marfar în raionul Florești. Cazul a avut loc, vineri noaptea, pe trecerea la nivel cu calea ferată din satul Putinești.

Ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Florești, Ina Moscaliuc, a declarat că garnitura de tren marfar de pe ruta Șoldănești-Bălți pornise din orașul Șoldănești în jurul orei 22.00.

După ce a traversat trecerea cu calea ferată din satul Putinești, conducătorul trenului a observat, pe calea ferată, la o distanţă de aproximativ o sută de metri, o umbră. Apropiindu-se, a observat persoana și, conform instrucțiunilor, a fost conectat semnalul sonor.

„Deoarece persoana în cauză nu a reacţionat, dar se afla așezată chiar pe șina metalică, a conectat imediat frâna de avariere, blocând toate roțile garniturii. Garnitura nu a reușit să se oprească și a accidentat bărbatul. În urma traumatismelor, persoana a decedat în drum spre spital. Ulterior s-a constatat că este vorba despre un bărbat din anul 1986, locuitor al satului Gura Căinarului din raionul Florești”, a menționat ofițerul de presă, citat de IPN.

Cauza exactă a decesului se va stabili în urma examinării medico-legale, iar alte circumstanţe se stabilesc.

comentarii: