image
Sursa foto: cnn.com

România: Pacientul din Bacău nu are coronavirus, ci gripă // UPDATE

UPDATE

Pacientul din Bacău, transferat la Institutul „Matei Balș”, nu este infectat cu coronavirus ci are gripă, informează Ministerul Sănătății din România. Tânărul va fi externat în cursul zilei de marți și va continua tratamentul în ambulatoriu.

„Investigațiile efectuate pacientului care a fost transferat ieri de la Spitalul Județean de Urgență Bacău la Institutul Național de Boli Infecțioase "Matei Bals" au arătat că acesta nu este infectat cu noul coronavirus, ci are alte afecţiuni virale. Pacientul a fost testat şi a avut rezultate pozitive pentru gripa si adenovirus, primind tratament medical de specialitate”, informează Ministerul român al Sănătățiii.

Studentul din Bacău s-a întors din China și a prezentat simptome de gripă, motiv pentru care au existat suspiciuni de coronavirus. El a fost transferat la Institutul Matei Balș din București de la Spitalului Județean Bacău.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Alertă pentru posibilă infectare cu virusul mortal din China în România. E vorba despre o persoană revenită recent din ţara asiatică şi care s-a prezentat cu simptome specifice coronavirusului la secţia de Urgenţe a Spitalului din Bacău, scrie Digi24.

„Din ce date avem la acest moment, este vorba despre un tânăr de 24 de ani, care studiază în China și care a venit în Bacău în urmă cu opt zile. A acuzat febră inclusiv în avion, dar ulterior nu a mai avut stare febrilă. În schimb a tușit, iar acum s-a prezentat la UPU cu dureri musculare, care pot fi și un efect secundar al acestei tuse”, a declarat directorul Direcției de Sănătate Publică Bacău, Alin Năstasă.

„A fost introdus în camera de izolare, i se efectuează toate investigațiile necesare, s-a luat legătura și cu Institutul Matei Balș, așteptăm rezultatele”, a adăugat Năstasă.

Precizăm că numărul deceselor provocate de coronavirus a crescut la 81 în China, iar numărul total de cazuri de îmbolnăvire confirmate a ajuns la 3000, a anunțat comisia națională de sănătate din China

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: