image
Sursa foto: Jurnal.md//Nadejda Roșcovanu

Starea unui pacient din RM, depistat pozitiv cu COVID-19, rămâne EXTREM de gravă; Categoriile de vârstă afectate

Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 în Republica Moldova rămâne același, este vorba despre 29 de cazuri înregistrate. Totodată, 43 de persoane sunt suspectate de infecție cu coronavirus.

Potrivit informațiilor prezentate de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unui briefing, persoanele cele mai vulnerabile sunt categoria de vârstă cuprinsă între 60-69 de ani, înregistrându-se 9 cazuri.

Cazurile pozitive înregistrate pe categoriile de vârstă:

0-9 ani - 1 caz;

10-19 ani - 2 cazuri;

20-29 ani - 3 cazuri;

30-39 ani - 5 cazuri;

40-49 ani - 4 cazuri;

50-59 ani - 5 cazuri;

60-69 ani - 9 cazuri;

Din numărul total de cazuri, 15 sunt de import, aici vorbim despre următoarele țări: Italia, Franța, Marea Britanie, Elveția. Celelalte 14 cazuri sunt cu transmitere locală, vorbim despre raionale Hâncești, Soroca și orașul Chișinău.

În continuarea, starea unuia dintre cei doi pacienți, internați la Spitalul Republican, este extrem de gravă.

„Persoana se află în continuare la respirație artificială, asistată. Medicii fac tot posibilul pentru a înregistra un progres, dar, din păcare, avem regres”, a declarat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Starea celuilalt pacient internat la Spitalul Republican este satisfăcătoare.

Totodată, la Spitalul Toma Ciorbă sunt internate 25 de persoane, evoluția clinică a două persoane este satisfăcătoare, altele 23 au o evoluție medie.

La Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii din capitală sunt internate în continuarea 2 persoane, starea lor este medie.

Briefingul poate fi urmărit aici.

Noutăţile partenerilor

comentarii: