image
Sursa foto: sancțiuni, UEFA, Super Liga

Real Madrid, Barcelona și Juventus, anchetate disciplinar de UEFA! Ce riscă cei trei giganți

Real Madrid, Barcelona și Juventus sunt ultimele cluburi care au rămas fidele proiectului Super Liga, competiția care ar fi trebuit să boicoteze Liga Campionilor și care a fost anulată după doar două zile.

Nouă dintre cluburile implicate inițial în Super Ligă (Arsenal, AC Milan, Chelsea, Atletico Madrid, Inter Milano, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham) au acceptat termenii UEFA și s-au dezis de proiectul inițiat de Florentino Perez.

Cele trei mari cluburi europene au refuzat să cedeze și ar putea primi sancțiuni mult mai grave din partea UEFA.

UEFA a anunțat astăzi că o anchetă disciplinară a fost deschisă la adresa cluburilor Real Madrid, Barcelona și Juventus.

”În acord cu Articolul 31(4) din Regulamentul de Disciplină UEFA, Comitetul de Etică și Disciplină a fost numită, astăzi, să conducă o anchetă disciplinară cu privire la o potențială încălcare a cadrului legal al UEFA de către Real Madrid, Barcelona și Juventus, în legătură cu așa numitul proiect `Super Liga`”, a anunțat astăzi UEFA.

Acțiunile disciplinare erau inevitabile, după ce săptămâna trecută UEFA a eliberat un comunicat oficial în care confirma că a ajuns la un acord cu nouă cluburi implicate inițial în Super Ligă: ”UEFA își rezervă toate drepturile de a acționa în orice mod este considerat potrivit împotriva cluburilor care au refuzat până acum să renunțe la așa numita `Super Ligă`. Problema va fi raportată comisiilor disciplinare UEFA”.

În consecință, cele trei cluburi ar putea fi excluse pentru două sezoane din Champions League.

UEFA a anunțat recent pedepsele pe care cluburile implicate în Super Ligă le vor primi.

”Cele nouă cluburi știu și recunosc faptul că proiectul Super Liga a fost o greșeală și își cer iertare suporterilor, asociațiilor naționale, celorlalte cluburi europene și către UEFA. Ele sunt conștiente că acest proiect nu ar fi fost autorizat de regulamentul UEFA”, se arată în comunicatul UEFA.

Cele nouă cluburi (Arsenal, AC Milan, Chelsea, Atletico Madrid, Inter Milano, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham) vor face o donație de 15 milioane de euro de care vor beneficia juniorii echipelor din Europa.

De asemenea, pentru un sezon, celor nouă cluburi implicate în proiectul Super Ligii, li se vor opri cinci la sută din încasările pe care le vor primi din partea UEFA pentru performanțele din competițiile europene.

Celelalte trei echipe care rămân implicate în proiectul Super Ligii (Juventus, Barcelona și Real Madrid) vor fi trimise în fața comisiilor disciplinare UEFA.

”Am spus la Congresul UEFA acum două săptămâni că este nevoie de bună organizare să admiți că ai comis o greșeală, mai ales că în aceste zile de judecata este pe rețelele de socializare. Cluburile au făcut acest lucru. UEFA vrea să închidă acest capitol și să meagă înainte într-o manieră pozitivă.

Măsurile anunțate sunt semnificative, dar nicio sumă de bani nu va fi oprită de UEFA, ci vor fi utilizate pentru a sprijini juniorii echipelor din Europa. Aceste cluburi și-au recunoscut rapid greșeala și au făcut pași importanți pentru a demonstra afilierea și dedicarea pentru fotbalul european. Același lucru nu poate fi spus și despre cluburile care rămân implicate în această `Super Ligă`, iar UEFA se va ocupa ulterior de ele”, a declarat președintele UEFA, Aleksander Ceferin.

Citeşte mai mult despre

comentarii: