image
Sursa foto: flickr.com

Un caz de rujeolă a fost confirmat în municipiul Chișinău

Un copil de nouă ani din comuna Stăuceni, municipiul Chișinău, s-a îmbolnăvit de rujeolă. Cazul a fost confirmat săptămâna trecută, a comunicat luni, 10 septembrie, la ședința operativă a serviciilor municipale, Carolina Olaru, director interimar al Direcției generale asistență socială, transmite IPN.

Copilul nu era vaccinat împotriva rujeolei. Acesta a importat boala din Federația Rusă. Medicul a mai spus că în municipiul Chișinău în prezent sunt suspecte patru cazuri de rujeolă.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, de la începutul anului și până pe 7 septembrie, au fost înregistrate 281 de cazuri confirmate de rujeolă. Se menține cod portocaliu de răspândire a bolii. Teritoriile afectate de rujeolă sunt Ceadâr-Lunga, Vulcănești, Ungheni, Taraclia, Cahul, Cantemir, Ocnița, Nisporeni, Hâncești și Chișinău.

Rujeola are o răspândire foarte rapidă în comunitățile nevaccinate, un copil bolnav poate să infecteze până la 18 copii. Maladia este foarte contagioasă și prezintă o stare febrilă cu erupții, însoțită de tuse, rinită și/sau conjunctivită. Urmările maladiei pot duce la sechele pe viață sau chiar deces.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: