image
Sursa foto: privesc.eu

Socialiștii i-au răspuns cu viteza luminii lui Plahotniuc; A fost convocat Consiliul Republican al PSRM

La nici 20 de minute după ce a fost lansată invitația la dialog de către PD, socialiștii au emis un comunicat de presă în care anunță că au lansat act de această propunere.

„Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a luat act de propunerea anunțată de Partidul Democrat și urmează să o prezinte spre analiză și decizie Consiliului Republican al Partidului. Menționăm faptul că toate deciziile de ordin tactic și strategic ale partidului sînt luate de către organele de conducere ale PSRM, în speță de către Consiliul Republican al Partidului Socialiștilor”, se spune în anunțul pentru presă.

Precizăm că după Biroul Permanent al PDM, la care și-a făcut apariția și oligarhul Vladimir Plahotniuc, după o lungă absență, partidul a lansat o invitație către PSRM, pentru discuții privind crearea unei majorități parlamentare.

„Dacă vom găsi consensul necesar pe această direcție, se poate trece rapid la formalizarea politică a acestei soluții, atâta timp cât ambele părți dau dovadă de flexibilitate și de dorința de a găsi compromisul, care să satisfacă nevoile prioritare ale cetățenilor. În cadrul discuțiilor, vor fi abordate și propunerile anunțate deja public de Partidul Socialiștilor privind formarea unei majorități parlamentare și a Guvernului, unele dintre ele sunt realizabile, inclusiv votarea unui speaker din fracțiunea PSRM. În același timp, urmează să fie discutate și propunerile de guvernare ale Partidului Democrat”, se spune în declarația PD.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: