image
Sursa foto: Jurnal.md

Primăria capitalei a obținut 16,6 milioane de lei, pentru licitarea a opt loturi noi pentru gherete

În cadrul celei de-a cincea licitații pentru obținerea dreptului de a încheia un contract pentru amplasarea unității de comerț ambulant pe teritoriul capitalei, desfășurată vineri au fost adjudecate 8 locuri, în valoare totală de 16,6 milioane de lei. Locul cu nr. 9 a fost exclus din concurs din cauza lipsei de solicitanți. Anunțul este făcut de primăria capitalei.

La licitația curentă au fost expuse locurile rămase din cele precedente, după ce agenții economici desemnați drept câștigători nu au achitat costurile pentru amplasamentele adjudecate.

Cel mai scump loc de comerț din cadrul licitației a fost oferit la prețul de 4,63 milioane de lei, pentru o gheretă amplasată în sectorul Râșcani, pe str. Miron Costin (Complexul Memorial „Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire”). De asemenea, au fost date sume mari pentru amplasarea gheretelor în Scuarul Catedralei – 3,97 milioane de lei și în Parcul „Valea Morilor” – 3,69 milioane de lei.

Termenul contractului pentru dreptul de comercializare este de 5 ani.

Amintim că licitația nr. 5 este cel de-al treilea concurs de profil desfășurat în anul curent. La primele 2 evenimente, din lunile ianuarie și februarie, a.c., au fost adjudecate locuri de comerț ambulant stradal în sumă de cca 36,7 milioane de lei.

Citeşte mai mult despre

comentarii: